SZSR logó
felhasználónév
jelszó

Hír információk

"2020.06.20. Kemence!"

Hír

I. KALDERA 25 TELJESÍTMÉNYTÚRA – BÖRZSÖNYI HAZAJÁRÓ TÚRA

2020.06.13.

Kaldera 25

Időpont: 2020. június 20.

Rajt: 7:30 – 9:30, Kemence, Erdei Múzeumvasút

Cél: Kemence, Erdei Múzeumvasút

Menetrend szerinti autóbusz 7:15-kor és 8:15-kor indul Szob vasútállomásról, mely 8:16-kor és 9:16-ra érkezik Kemencére. A rajt helyszíne, az Erdei Múzeumvasút Kemence központjából pár perces séta, az autóval érkezők itt tudnak parkolni.

Útvonal: Kemence: Erdei Múzeumvasút – Börzsönyi főalappont – Godóvár – Esztergályos – Magosfa – Csóványos – Nagy-Hideg-hegy – Hanák-rét – Aklok-rétje – Salgóvár – Holló-kő – Jancsi-hegy – Világos-pallag – Kemence: Erdei Múzeumvasút

Táv: 25,3 km

Szintemelkedés: 1100 m

Szintidő: 8 óra

Nevezési díj: 1500 Ft

Díjazás: oklevél, kitűző

Szolgáltatás: célban meleg étel, Nagy-Hideg-hegyen frissítő, csoki

Kötelező előnevezés! Határidő: június 19., péntek

A túra a téli Börzsöny Vulkántúra „kistestvére”, ám ahhoz képest több érdekessége is van: nyáron járja be a börzsönyi kalderát, az útvonal éppen fordítottja a „nagytestvérnek”, illetve igyekszik a Csarna-völgy vízválasztóját követni, ez által a kráter romjának peremén halad. (A téli Börzsöny Vulkántúra a maratoni táv kedvéért tesz egy kitérőt a Magyar-völgy felé is.) Mindeközben felfűzi a Magas-Börzsöny legszebb kilátópontjait, amely júniusban teljesen más arcát mutatja, mint decemberben. A Kaldera 25 szervezője ugyanaz a Börzsöny Akciócsoport és a Hazajáró Egylet, mint a téli változat esetében.

Facebook esemény

bejelentkezés